Ambient living

Brighton

Although we specialise in whole-home designs, we’re always open to taking on smaller projects in unusual and quirky locations, or that present a particular creative challenge. In this case, the client asked us to create a design for the living/dining room space in the basement of their town house in central Brighton. The brief was loose: we were asked simply to bring it to life’. Beyond that, we more or less had carte blanche, and we made the most of our creative freedom.

Sunken bar

Visual interest, practical function

Inspired by the room’s underground location, and knowing that the clients used the space mainly at night, we developed a concept that embraced and made a feature of the darkness.

The rooms are on two levels. In the lower section that runs under the road outside, we created a sunken bar; the higher area became a dedicated TV lounge, with a custom-made sofa separating the two. As lighting design specialists, we were keen to introduce some light into the space, and selected dramatic metallic pendant lights that added a sculptural element.

What our client said:

"we are absolutely delighted with the results"

“We just wanted to say a big thank you for your endless patience and creative flair throughout the refurbishment project of our living and dining rooms. We are absolutely delighted with the results. It is like walking into an entirely different space with a cool and sophisticated vibe which was exactly the outcome we wanted to achieve.

The whole project right from the start was made easy. From the initial mood-board presentations, to the CAD technical drawings and then onto the installation of furniture and decoration, everything had been thought of. Having such detailed plans meant that everybody knew what they had to do, where things needed to go and where to purchase them from.

We love our custom made furniture including sofas and cushions and of course the matching roman-blinds. Whilst we genuinely love everything about our new space, we are particularly pleased with our wine-storage and bar area in our dining room which is a become a definite talking point!.
We particularly enjoyed and benefited from one-stop-shop approach which meant that we could save ourselves time, effort and money by having everything sourced and ordered by Pfeiffer Design.

Everybody at Pfeiffer Design has been a pleasure to work with and to have put up with us and we would highly recommend you”.

Jon Skinner

Book a free design consultation

 to arrange your free local interior design consultation or call us 01273 512873

Similar projects