Elegant extension

Kent

A harmonious blend of old and new

At this substantial suburban property in Kent, our brief was to unite the past and present. Inside, we were asked to marry the Edwardian architecture of the original house with a new extension; outside, our task was to link a new terrace with the more traditional garden beyond.

We created designs that allowed the spaces to flow together and give the property a fully integrated feel. The open-plan area provides plenty of space and flexibility for entertaining, but clever use of materials, colours and finishes means it still feels intimate, welcoming, comfortable and relaxed for everyday use in all seasons.

Lighting display

Connecting with the kitchen

Our interior included a bespoke kitchen, which we had entirely handmade and installed, together with a media unit and display cabinets. Interior and exterior lighting design was also a key item on the client’s wish list: we specified pendant lights with a copper trim as a perfect complement to the copper handles in the kitchen.

WHAT OUR CLIENT SAYS

"The team created a beautiful home which amazes and stuns our family friends and professional colleagues..."

“Pfeiffer Design proved to be an invaluable component of our ambitious building project which included transforming our existing kitchen and dining room into an open plan space overlooking our garden together with an entire makeover of our property including bathrooms etc.

Our house is Edwardian and the brief was to ‘marry’ the traditional features of the house with a contemporary look and feel without compromising either.

The team are particularly skilled in lighting both interior and exterior and have worked in conjunction with our electrician to provide some very exciting and innovative lighting ideas.

The working relationship was warm and the team were always available to discuss our own ideas and provide a sounding board. Jenna had a very clear vision of where the project should land and she managed this with great fore-sight.

Due to their skill and vision we also asked them to look and consider our sitting room and 3 storey hallway – they have not disappointed.

The team have created a beautiful home which amazes and stuns our family, friends and professional colleagues. The house is a pleasure to live in and whilst we originally thought long and hard about engaging an interior design company we have no hesitation in recommending Pfeiffer – a great decision.”

Mike Fitzgerald

Similar projects